ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΓΕΡΟΣΚΗΠΟΥ
Δευ-Παρ – 7.30-13.35
Τηλέφωνα: 26963355, 26960725
Τηλεομοιότυπο: 26961416
Μενού
Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+

“The school of our future”

Ένα συναπάντημα ψυχών και πολιτισμών!

 

Κατά τη φετινή σχολική χρονιά 2023-24 το σχολείο μας συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο “The school of our future”. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή επισκέψεων με το Γυμνάσιο Şcoala Gimnaziala Samson Bodnărescu Gălăneşti που βρίσκεται στη Βουκοβίνα της Ρουμανίας.

Πιο συγκεκριμένα, κατά την περίοδο 10/03/2024 - 15/03/2024 επισκέφθηκαν την Κύπρο επτά μαθητές/-τριες από τη Ρουμανία. Οι μαθητές/-τριες συνοδεύονταν από δύο εκπαιδευτικούς και φιλοξενήθηκαν σε σπίτια μαθητών/-τριών του σχολείου μας. Τη φιλοξενία των μαθητών/-τριών από τη Ρουμανία ανέλαβαν οι Νουβάκης Νικήτας (Α΄4), Παναγιώτου Χρίστος (Α΄5), Φιλιππίδης Ιάκωβος (Α΄5), Φιλίππου Γιάννης (Α΄6), Πισιάρας Ονούφριος (Β΄6), Παλατέ Ειρήνη (Γ΄4), Πισιάρα Κρινιώ (Γ΄6) και Μαρία Χριστοδούλου (Γ΄6).

Φωτογραφικό υλικό από την επισκεψη τους στην Κύπρο. 

Αργότερα, κατά την περίοδο 14/04/2024 - 20/04/2024 έξι μαθητές/-τριες του σχολείου μας ταξίδεψαν στη Ρουμανία και φιλοξενήθηκαν από οικογένειες μαθητών/-τριών του Şcoala Gimnaziala Samson Bodnărescu Gălăneşti. Στην αποστολή στη Ρουμανία με επικεφαλής τον κ. Βασίλειο Βασιλείου (Α.Β.Δ. Φιλολογικών) και την κ. Αρτέμιδα Μάντολες (Αγγλικών) συμμετείχαν οι Νουβάκης Νικήτας (Α΄4), Παναγιώτου Χρίστος (Α΄5), Φιλιππίδης Ιάκωβος (Α΄5), Φιλίππου Γιάννης (Α΄6), Χερουβείμ Ειρήνη (Γ΄6) και Μαρία Χριστοδούλου (Γ΄6).   

Φωτογραφικό υλικό από την επισκεψη τους στην Ρουμανία.

Το πρόγραμμα και των δύο κινητικοτήτων περιλάμβανε δράσεις σε σχέση με τους στόχους που είχαν τεθεί, όπως είναι η ανάδειξη της γλωσσικής ποικιλίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με παράλληλη κατανόηση της πολιτιστικής της διάστασης, η καλλιέργεια δεξιοτήτων IT και η γνωριμία με την κουλτούρα και τον πολιτισμό της κάθε χώρας. 

Οι κινητικότητες σε Κύπρο και Ρουμανία ολοκληρώθηκαν σε κλίμα πάρα πολύ μεγάλης συγκίνησης, αφού καθ’ όλη τη διάρκεια της φιλοξενίας και των δράσεων σφυρηλατήθηκαν ισχυροί δεσμοί φιλίας μεταξύ όλων των συμμετεχόντων. Τα δύο σχολεία ανανέωσαν το ραντεβού τους για μελλοντική συνεργασία στο πλαίσιο άλλων ευρωπαϊκών προγραμμάτων.